چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته میشود؟ نکات بعد عمل

چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته میشود؟ مدت زمان لازم برای باقی‌ماندن تامپون بینی به عوامل مختلفی همچون نوع جراحی و وضعیت بیمار بستگی دارد. به‌طور تقریبی در آوردن تامپون بعد از عمل بینی، باید پس از گذشت 24 تا 72 ساعت از جراحی باشد. البته گاهی برای کنترل بهتر عوارض و تسریع بهبودی، جراح لازم می‌داند که تامپون بیش از 3 روز باقی بماند. برداشتن زودهنگام یا دیرهنگام تامپون، هر دو منجر به تشدید عوارض و خطراتی همچون آسیب‌دیدگی اعصاب چشم، اختلالات تنفسی و بویایی، دائمی شدن کبودی، خونریزی توقف‌ناپذیر و … می‌شود. شما در اولین قدم با مراجعه به بهترین جراح بینی در تهران می‌توانید از شر تمام این خطرات در امان باشید.

ما در این مقاله، نکاتی را توضیح می‌دهیم تا شما اهمیت برداشتن تامپون در زمان مناسب را به‌خوبی درک کنید و به‌زودی به فرم ایده‌آل بینی خود و بهبودی کامل برسید.

اهميت استفاده از تامپون بعد از جراحى بينى

یکی از مراقبت‌های حیاتی بعد از عمل بینی، استفاده از تامپون است. درست است که استفاده از تامپون بعد از عمل، می‌تواند بسیار کلافه‌کننده باشد؛ اما در درازمدت می‌تواند تاثیر به‌سزایی در تسریع روند بهبودی و کنترل عوارض مانند تورم و التهاب داشته باشد. همان‌طور که می‌دانید ما در این مقاله سعی داریم به سوال چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته میشود، پاسخ دهیم. این بدین معنا است که اگر تامپون زودتر یا دیرتر از زمان مناسب برداشته شود، با تشدید تورم، کبودی، التهاب، اختلالات تنفسی و … مواجه می‌شوید. در ادامه به‌طور کامل توضیح می‌دهیم که به چه دلیل استفاده از تامپون بعد از عمل ضروری است:

    • کنترل خونریزی: تامپون در داخل بینی فشاری تولید می‌کند و باعث می‌شود که خونریزی کاهش پیدا کند. همچنین پس از جراحی می‌تواند از تشکیل لخته‌های خونی حمایت کند.
    • پیشگیری از هماتوم: با تجمع خون در بافت‌های بینی، خطر تشکیل هماتوم وجود دارد و استفاده از تامپون از این خطر جلوگیری می‌کند.
    • حمایت از ساختار بینی جدید: با استفاده از تامپون بینی می‌توان به تثبیت تیغه بینی و استوار ماندن ساختار بینی و در نهایت ترمیم اصولی کمک کرد.
    • کاهش تورم در بافت‌های داخل بینی: تامپون منجر به کاهش تورم می‌شود و با کاهش تورم نیز روند بهبودی تسریع می‌شود.
    • جلوگیری از انسداد مجاری بینی: تامپون مجرای بینی را باز نگه می‌دارد و از این طریق از چسبنده شدن محیط داخل بینی جلوگیری می‌کند.
    • محافظت از بینی در برابر فشار و ضربه: با استفاده از تامپون می‌تواند مقاومت ساختار بینی در برابر عوامل خارجی مانند ضربه و فشار را افزایش داد.
    • پیشگیری از عفونت: ترشحات آلوده در کنار زخم‌های جراحی، خطر عفونت را در پی دارد. تامپون می‌تواند ترشحات آلوده را به خود جذب کند و نقش بسیار مهمی در پیشگیری از عفونت بعد از عمل دارد.
    • ترمیم سریع‌تر زخم‌ها: تامپون می‌تواند با کنترل کردن تورم و التهاب، به ترمیم سریع‌تر زخم‌های جراحی کمک کند.

چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته می شود؟ زمان انتظار

مدت زمان لازم استفاده از تامپون بعد از عمل بینی، برای تمام افراد یکسان نیست و به نوع جراحی و شرایط بیمار بستگی دارد. در برخی موارد ممکن است پزشک لازم بداند که تامپون حتی بیش از 5 روز مورد استفاده قرار گیرد و این بدین معنی است که در این موارد بیمار در معرض خطرات تشدید عوارض قرار دارد. برای مثال، در برخی موارد که افراد بعد از عمل خونریزی زیادی را تجربه می‌کنند، یا روزبه‌روز با تشدید تورم و التهاب مواجه هستند، باید تعداد روزهای استفاده از تامپون برای کنترل بهتر تورم و خونریزی افزایش پیدا کند. با این حال می‌توان گفت که اغلب افراد بعد از عمل بینی می‌توانند در دو روز اول و حداکثر سه روز اول بعد از جراحی تامپون را از بینی جدا کنند.

در چه صورت زمان برداشتن تامپون بعد از عمل بینی فرا می‌رسد؟

شما باید برای تعیین زمان مناسب در آوردن تامپون بعد از عمل بینی، با پزشک خود در ارتباط باشید. بعد از عمل لازم است که هر چند وقت یک‌بار برای چکاپ وضعیت بینی به جراح مراجعه کنید تا از روند بهبودی اطمینان حاصل شود. با کاهش عوارض کم‌کم به‌تدریج التهاب، تورم و خونریزی کنترل می‌شوند و این بدین معنا است که دارید به موعد در آوردن تامپون نزدیک می‌شوید. افراد در چند روز ابتدایی بعد از عمل به‌صورت آشکار مشاهده می‌کنند که با استفاده از تامپون، به بهبودی نزدیک می‌شوند و کم‌تر از شر عوارضی مانند خونریزی و التهاب اذیت می‌شوند. در این زمان است که باید به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که احتمال این وجود دارد که زمان برداشتن تامپون فرا رسیده باشد! پزشک با بررسی وضعیت بینی، بعد از دو روز می‌تواند با دقت بیشتری زمان مورد نیاز برای باقی‌ماندن تامپون را اعلام کند.

جدا کردن زودهنگام تامپون بعد از عمل چه عواقبی دارد؟

در آوردن تامپون بعد از عمل بینی، زودتر از زمان مناسب و پیش از کنترل کامل تورم و خونریزی، می‌تواند به عوارض جدی‌ منجر شود و سلامت افراد را تهدید کند. در ادامه عواقب در آوردن زودهنگام را توضیح می‌دهیم:

    • خونریزی بیشتر: جلوگیری از تشدید خونریزی بعد از عمل بینی، از اصلی‌ترین دلایل استفاده از تامپون است. با جدا کردن زودهنگام تامپون از بینی، بینی مجددا دچار خونریزی می‌شود و ممکن است به‌تدریج مدام شدت بگیرد.
    • افزایش تورم و درد: با جدا کردن تامپون پیش از ترمیم و بهبودی کافی ساختار بینی، تورم افزایش می‌یابد و فرد درد بیشتری را تجربه می‌کند که به مشکلات دیگری نیز منجر می‌شود.
    • عفونت: با جدا کردن زودهنگام تامپون، خطر ورود میکروب‌ها و باکتری‌ها به داخل بینی افزایش پیدا می‌کند و فرد را در معرض خطرات عفونت‌های جدی قرار می‌دهد.
    • ناهنجاری‌های ساختاری: پیش از بهبودی کافی ساختار بینی، با جدا کردن تامپون به ساختارهای داخلی بینی آسیب می‌رسد و منجر می‌شود که فرد در آینده در معرض مشکلاتی مانند تغییر فرم بینی یا نیاز به جراحی ترمیمی قرار می‌گیرد
    • آسیب به بافت‌های داخل بینی: با جدا کردن غیراصولی و زودهنگام تامپون بعد از عمل بینی، بافت‌های ترمیم‌شده مجددا در معرض آسیب قرار می‌گیرند و احتمال ایجاد زخم، تورم و عفونت به‌شدت افزایش می‌یابد.

راهكارهاي كاهش دادن مدت باقي‌ماندن تامپون بعد از عمل بيني

بعد از عمل بینی، تامپون از ساختار بینی شما محافظت می‌کند و شما نیز باید از آن مراقبت کنید. در 24 ساعت بعد از عمل، تامپون می‌تواند ترشحات و خونابه را جذب کند و از بسته شدن مسیر تنفس جلوگیری کند. بنابراین، مشخص است که تا زمانی به تامپون نیاز است که عوارضی مانند خونریزی و تورم ادامه‌دار باشند و با کاهش و از بین رفتن آن‌ها دیگر نیازی به تامپون وجود نخواهد بود. در ادامه می‌گوییم که شما چه‌طور می‌توانید روند بهبودی را تسریع کنید و زودتر تامپون را از داخل بینی جدا کنید:

    • استفاده از تکنیک‌های مدرن جراحی: تکنیک‌های جراحی بینی پیشرفت کرده‌اند و با این پیشرفت، افراد بعد از عمل خونریزی کمتری را تجربه می‌کنند و به همین دلیل از تامپون‌های کوچک‌تر به‌نام مینی‌تامپون استفاده می‌شود که مدت زمان کمتری باقی می‌مانند.
    • استفاده از کمپرس سرد: با استفاده از کمپرس سرد می‌توانید به کاهش تورم و تسریع روند بهبودی کمک کنید. اگر این کار را به‌طور منظم انجام دهید، مدت زمانی که لازم است از تامپون استفاده کنید کاهش می‌یابد.
    • اجتناب از فین کردن و فشار وارد کردن به بینی: با فین کردن، به رگ‌های خونی فشار زیادی وارد می‌شود و احتمال خونریزی توقف‌ناپذیر زیادی است. بنابراین بهتر است تا جای ممکن از این کار اجتناب کنید.
    • استفاده از سرم شست‌وشو: با سرم نمک بینی خود را شست‌وشو دهید. چرا که این کار به پاکسازی و جلوگیری از انسداد مجاری بینی کمک می‌کند و در نهایت منجر به کاهش زمان مورد نیاز استفاده از تامپون می‌شود.
    • مصرف داروهای تجویزی: با استفاده از پمادها و قطره‌های بینی که توسط پزشک تجویز شده است، می‌تواند به کاهش التهاب و تورم و بهبود سریع‌تر کمک کنید.
    • اجتناب از فعالیت‌های بدنی سنگین: بعد از عمل بینی، بدن در وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارد و دچار ضعف است. برای بهبودی سریع‌تر، باید انرژی بدن را برای ترمیم بافت‌ها ذخیره کنید و از فعالیت‌های سنگین ورزشی خودداری کنید.
    • استفاده از وازلین: پس از این‌که بینی خود را با سرم شست‌وشو دادید، می‌توانید با استفاده از وازلین از خشک شدن آن جلوگیری کنید.

آيا برداشتن تامپون بعد از عمل بينى درد دارد؟

خارج کردن تامپون بعد از بهبودی کافی و کنترل شدن تورم و التهاب، معمولاً با درد همراه است. میزان درد نیز به نوع تامپون بستگی دارد. معمولاً جراحان از تامپون‌های 15 تا 30 سانتی‌متری استفاده می‌کنند. البته تامپون‌هایی نیز وجود دارند که پس از جراحی مدرن استفاده می‌شوند و سایز آن‌ها بین 5 تا 10 سانتی‌متر است. بدیهی است که خارج کردن تامپون‌های 30 سانتی‌متری نسبت به خارج کردن تامپون‌های 10 سانتی‌متری با درد بیشتری همراه است.

عوامل دیگری در میزان درد نقش دارند و یکی از آن‌ها نوع جراحی و تغییراتی است که در ساختار بینی ایجاد شده است. تامپون‌ها سیلیکونی و نرم هستند و تنفس با وجود آن در بینی امکان‌پذیر است. جراح پیش از خارج کردن تامپون، از بی‌حسی موضعی در داخل بینی استفاده می‌کند تا فرد در این فرایند درد کمتری را تجربه کند. همچنین می‌توانید با مصرف مسکن به کاهش درد کمک کنید. لازم به‌ذکر است که در این دوران باید جداً از مصرف داروهای ضدالتهاب مانند آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید چرا که می‌تواند منجر به افزایش خونریزی شود. علاوه بر این، کمپرس آب گرم نیز به کاهش درد و تورم کمک می‌کند و این فرایند را راحت‌تر می‌کند.

عوارض احتمالى نگه داشتن تامپون بینی بیش از زمان مورد نياز

چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته میشود؟ نه زودتر و نه دیرتر! همان‌طور که گفته شد، برداشتن زودهنگام تامپون بینی می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد؛ اما این بدین معنا نیست که هر قدر بیشتر از تامپون استفاده کنیم، کمتر در معرض عوارض قرار می‌گیریم. نگه داشتن تامپون بیش از حد نیز می‌تواند به عوارض دیگری منجر شود. برای مثال بیمار نمی‌تواند به‌راحتی از طریق بینی نفس بکشد و مجبور است در اغلب مواقع از راه دهان نفس بکشد و این امر نیز به خشکی دهان و گلو منجر می‌شود. عوارض دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • افزایش خطر عفونت: با استفاده بیش از حد از تامپون، بافت‌های داخلی بینی در معرض باکتری‌ها قرار می‌گیرند و این مسئله موجب به افزایش خطر عفونت می‌شود.
    • آسیب‌دیدگی بافت‌های بینی: استفاده طولانی‌مدت از تامپون، بافت‌های بینی را در معرض آسیب‌هایی قرار می‌دهد که می‌تواند به نکروز بافت‌ها و مرگ بافت‌ها منجر شود.
    • تشدید درد: استفاده از تامپون خود با ناراحتی و وضعیت کلافه‌کننده‌ای همراه است. با نگه داشتن بیش از حد تامپون، درد بیشتری به فرد تحمیل می‌شود.
    • اختلال در تنفس: تامپون بینی جریان هوا در بینی را کاهش می‌دهد و با استفاده طولانی‌مدت، بروز اختلالات و مشکلات تنفسی بسیار است.
    • تغییر در فرم بینی: ماندن طولانی‌مدت می‌تواند در روند بهبودی و ترمیم اختلال ایجاد کند و از این طریق فرم بینی را تغییر دهد و نیاز به جراحی مجدد را ضروری سازد.
    • اختلال در بویایی: با اختلالات تنفسی، در نهایت حس بویایی نیز درگیر می‌شود و فرد ممکن است برای زمان طولانی‌مدت حس بویایی خود را از دست دهد.
    • فیبروز: استفاده بیش از حد از تامپون می‌تواند موجب به واکنش‌های جسم خارجی و افزایش احتمال دچار شدن به فیبروز می‌شود.
    • تغییر در حس شنوایی: تامپون بینی در نهایت می‌تواند در عملکرد لوله استاش اختلال ایجاد کند و می‌تواند به تغییر در حس شنوایی، احساس پر بودن گوش، و شنیدن صدای وز وز منجر می‌شود.
    • سندرم شوک سمی: این سندرم می‌تواند به استفراغ، اسهال، تپش قلب و تنگی نفس منجر شود و نتیجه آن عفونت استافیلوکوکی است. این مشکل می‌تواند به‌دلیل شوک عفونی به مرگ هم منجر شود.
    • بی‌خوابی: اختلالات تنفسی، تشدید درد و سایر عوارض می‌توانند خواب بی‌کیفیت را برای فرد تقریباً غیرممکن سازند.

سوالات متداول

چرا برخی از جراحان توصیه می‌کردند که تامپون بعد از عمل بینی تا دو هفته باقی بماند؟

در گذشته، برخی از جراحان برای کنترل بهتر عوارض پیشنهاد می‌کردند که تامپون تا 14 روز بعد از عمل در بینی باقی بماند؛ اما این مشکل منجر به عفونت و آسیب‌هایی شد که کاهش مدت زمان باقی‌ماندن تامپون شد.

جراح چگونه تامپون را از بینی خارج می‌کند؟

برداشتن تامپون باید توسط پزشک متخصص انجام شود. در این فرایند از ابزارهای خاص استفاده می‌شود و باید با ظرافت و دقت زیادی همراه باشد.

بعد از خارج کردن تامپون چگونه می‌توانم بینی را تمیز کنم؟

بعد از آن، می‌توانید با آب نمک و سرم سالین داخل بینی را بشویید تا از چسبندگی داخل بینی و تجمع لخته‌ها و ترشحات جلوگیری شود.

هر چند وقت یک‌بار بعد از خارج کردن تامپون باید بینی را تمیز کنیم؟

بعد از برداشتن تامپون، باید برای مدت یک‌ماه، سه مرتبه در روز بینی خود را با سرم بشویید.

آیا می‌توان پیش از خارج کردن تامپون از کمپرس سرد استفاده کرد؟

برای کاهش التهاب و انقباض رگ‌های خونی، می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید تا درد و خونریزی کمتری به شما تحمیل شود.

تماس با دکتر متخصص
برای مشاوره ی عمل بینی
باپزشکان ما درتماس باشید

سخن پایانی

با استفاده از تامپون بعد از عمل بینی، می‌توان روند بهبودی را تسریع کرد و در مدت زمان کمتری به بهبودی کافی رسید. اما چالش استفاده از این تامپون‌ها، برداشتن آن‌ها در زمان مناسب است. اگر زودتر از موعد یا دیرتر از موعد تامپون‌ها از داخل بینی خارج شوند، عوارضی در پیش خواهند بود که نه تنها موجب به از بین رفتن تاثیرات جراحی می‌شوند، بلکه سلامت فرد را به‌طور جدی تهدید می‌کنند. پس، باید این سوال را پرسید که چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته میشود؟ معمولاً در اغلب موارد 24 تا 72 ساعت برای باقی‌ماندن تامپون بعد از عمل کافی است و تنها در موارد نادر جراح لازم می‌داند که تامپون برای کنترل بهتر خونریزی و تورم و التهاب بیش از 3 روز داخل بینی باقی بماند.

ما در کلینیک بیوتی سرجن، پس از یک جراحی اصولی و بی‌نقص به شما کمک می‌کنیم که هر چه سریع‌تر از مرحله آزاردهنده بعد از عمل گذر کنید و در مدت زمان کوتاهی بتوانید عوارض پس از انواع عمل بینی را پشت سر بگذارید. همین حالا می‌توانید با ما تماس بگیرید و برای شرکت در جلسه مشاوره با جراحان ما اقدام کنید.