علت چسب زدن بینی بعد از عمل + دستورالعمل‌های حیاتی و مراقبتی

بعد از عمل، استخوان‌ها و غضروف‌های بینی آسیب‌پذیرتر از پیش می‌شوند و شما باید با مراقبت‌های ویژه از بینی خود محافظت کنید تا عمل بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. چسب زدن بینی بعد از عمل، یکی از مهم‌ترین این راهکارهای مراقبتی است. بعد از عمل، بینی متورم می‌شود و کبودی‌هایی اطراف آن ایجاد می‌شود که می‌توان با استفاده از چسب بینی از آن‌ها جلوگیری کرد. علاوه بر این، با چسب زدن بینی، می‌توان حالت ایده‌آل بینی را حفظ کرد. اگر از چسب بینی استفاده نکنید احتمالاتی مانند عفونت و التهاب شدید، ایجاد زخم اسکار، مختل شدن بینایی و نیاز مجدد به جراحی وجود دارد. بعد از مراجعه به بهترین جراح بینی در تهران، مهم‌ترین رکن در رسیدن به فرم ایده‌آل بینی، پیروی از روش‌های مراقبتی مانند چسب بینی است. ما در این مقاله نکاتی را جمع‌آوری کرده‌ایم تا متوجه شوید چسب بینی بعد از عمل برای چیست.

چرا بعد از عمل بینی باید چسب زد؟

چسب بینی بعد از عمل برای چیست؟ برخی از مراقبت‌های لازم بعد از عمل بینی، فقط برای نوع خاصی از عمل بینی مناسب هستند؛ اما چسب زدن بینی بعد از تمام انواع عمل‌های بینی ضروری است. عوارض بعد از عمل بینی، در صورت عدم مقابله با آن‌ها دائمی می‌شوند و مشکلات و اختلالات جدی‌تری را در پی دارند. با چسب زدن بینی به نحوه اصولی، پوست روی بینی را وادار می‌کنیم تا به‌درستی روی استخوان و غضروف ترمیم شود. کسانی که برای عمل بینی اقدام می‌کنند، در حقیقت از وضعیت یا ظاهر بینی خود راضی نیستند و می‌خواهند تغییری اساسی در چهره خود ایجاد کنند. در اهمیت چسب زدن بینی همین کافی است که بگوییم حتی اگر جراحی به موفقیت‌آمیزترین شکل پیش رفته باشد، بدون استفاده از چسب بعد عمل، رسیدن به فرم ایده‌آل بینی ممکن نیست.

نکته قابل توجه این است که مدل چسب زدن بر اساس نوع هر بینی و نیز تکنیک و روش جراحی هر پزشکی جراحی متفاوت است. یعنی به طور کلی یک مدل چسب زدن بینی وجود ندارد. بلکه بنا به سلیقه و تجربه پزشک معالج و به تناسب مشکلات و مسائلی که بینی فرد قبل از عمل داشته است مدل چسب زدن تفاوت دارد. به همین دلیل بهتر که به پزشک خود اعتماد کنید و روش چسب زدن را از او بیاموزید.

در ادامه اصلی‌ترین دلایل استفاده از چسب بینی را توضیح می‌دهیم:

کاهش تورم و کبودی

 بینی بعد از عمل متورم می‌شود و اغلب احتمال ایجاد کبودی در اطراف بینی و زیر چشم‌ها وجود دارد. این تورم گاهاً به چشم‌ها نیز سرایت می‌کند و بینایی را مختل می‌کند. چسب بینی با ایجاد یک فشار یکنواخت به ناحیه عمل‌شده، از پیشرفت این ورم‌ها و کبودی‌ها جلوگیری می‌کند.

محافظت از بینی

استخوان‌ها و غضروف‌های بینی بعد از عمل، در حال سازگاری با وضعیت و فرم جدید خود هستند. بدین دلیل، آسیب‌پذیر و بی‌دفاع هستند و با کوچک‌ترین ضربه‌ای به‌طرز خطرناکی آسیب می‌بینند. چسب بعد از عمل بینی، یک لایه محافظ روی بینی ایجاد می‌کند که از آسیب‌دیدگی استخوان‌ها و غضروف‌ها جلوگیری می‌کند..

بهبود فرم‌دهی به بینی

 ساختار کلی بینی بعد از عمل تغییر می‌کند و نیاز به فرصت دارد تا به شکل و اندازه جدید خود عادت کند و متناسب با فرم بینی ایده‌‌آل شما ترمیم شود. چسب کمک می‌کند تا پوست و استخوان‌های بینی به‌تدریج با ساختار جدید هم‌راستا شود. برخی افراد که پوست ضخیم دارند، باید زمان بیشتری از این چسب استفاده کنند تا پوست به‌طور کامل ترمیم شود..

جلوگیری از ایجاد زخم

پوست، استخوان‌ها و غضروف‌های بینی بعد از عمل فرایند بهبودی را آغاز می‌کنند و احتمال اختلال در این فرایند وجود دارد. چرا که بعد از عمل، فاصله بین بافت‌های نرم پوست و استخوان کاهش پیدا کرده است. با استفاده از چسب بینی می‌توان از بروز اختلالاتی همچون ایجاد بافت اسکار و زخم‌های غیرعادی جلوگیری کرد.

افزایش سرعت روند بهبودی

 حتی اگر افرادی موفق شده‌اند بدون چسب بینی، با روش‌های دیگری کبودی و تورم را رفع کنند و از بینی خود در برابر عوامل خارجی محافظت کنند، باید زمان بیشتری را بهبودی کامل صبر می‌کردند. این چسب به‌مقدار زیادی روند بهبودی را تسریع می‌کند تا شما زودتر برای برگشتن به روال عادی آماده شوید.

علامت هشدار

 زمانی که یک چسب روی بینی کسی مشاهده می‌کنیم، اولین حدسی که این می‌زنیم این است که او بینی‌اش را عمل کرده است. چسب بینی می‌تواند به‌عنوان یک علامت هشدار عمل کند تا دیگران در خیابان و سطح شهر متوجه شوند که بینی شما در وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارد و باید مراعات حال شما را داشته باشند.

تماس با دکتر متخصص
برای دریافت نوبت جهت مشاوره برای عمل بینی با ما در ارتباط باشید

تا چند وقت بعد از عمل بینی باید چسب زد؟

عوارض ناخوشایند بعد از عمل به‌اندازه کافی آرامش و آسایشم را در خواب و بیداری گرفته است؛ می‌خواهم فقط لحظه‌ای گچ و چسب بینی را باز کنم تا شاید بتوانم نفس راحتی بکشم! تضمین می‌کنیم که اگر خودتان دست به جدا کردن یا تعویض چسب بینی بزنید، کوچک‌ترین مشکلی که با آن مواجه خواهید شد، نیاز به عمل مجدد است! ما درک می‌کنیم که بعد از عمل، کلافه می‌شوید و حتی تنفس و بینا‌یی‌تان مختل شده است؛ اما این مراقبت لازم است تا به فرم دلخواه‌تان برسید. اگر نکاتی که پزشک بعد از عمل گوشزد می‌کند را رعایت کنید و به مراقبت‌های ویژه‌ای که در این مقاله به شما معرفی خواهیم کرد توجه داشته باشیم، مطمئن باشید که زودتر از آن‌چه فکر می‌کنید، می‌توانید به پزشک برای جدا کردن چسب از بینی مراجعه کنید.

زمان مورد نیازی که باید برای استراحت صرف کنید و چسب بینی را روی بینی خود نگه دارید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. برای مثال اگر پوست ‌بینی‌تان نازک است، بعد از حداقل دو هفته می‌توانید از شر چسب بینی خلاص شوید؛ اما اگر پوست بینی‌تان ضخیم است، گاهاً لازم است یک تا دو ماه زمان برای ترمیم کامل نیاز داشته باشید. حتی اگر پوست بینی‌تان خیلی ضخیم است، باز جای نگرانی نیست؛ چون می‌توانید با مصرف داروهایی که پزشک تجویز می‌کند و داشتن یک رژیم غذایی مقوی و سالم، به‌مقدار زیادی روند بهبودی و ترمیم پوست و استخوان‌ها را سرعت ببخشید.

چه‌طور زمان مورد نیاز برای استفاده از چسب بینی را کاهش دهم؟

برای این‌که بتوانید روند بهبودی و ترمیم را تسریع کنید تا چسب بینی هر چه زودتر از بینی شما جدا شود، بایدها و نبایدهایی وجود دارد که توصیه می‌کنیم حتماً آن‌ها را رعایت کنید. با رعایت این نکات، زمان مورد نیاز برای استفاده از چسب بینی کاهش پیدا می‌کند و شما به‌خوبی مزایای چسب زدن بینی بعد از عمل را درک می‌کنید. در ادامه بایدها و نبایدهای بعد از عمل بینی را مرور می‌کنیم:

  • نصب اصولی چسب روی بینی: در ابتدا حتماً باید پزشک چسب را روی بینی نصب کند و برای دفعات بعد نیز بهتر است که همواره برای تعویض آن به پزشک مراجعه نکنید. در این صورت می‌توانید مطمئن باشید که چسب به‌درستی و به‌شکل استاندارد روی بینی‌تان قرار دارد
  • رعایت بهداشت: پوست بینی شما بعد از عمل در حال ترمیم است و در صورت عدم رعایت بهداشت، احتمال عفونت فراوان است. بنابراین پوست صورت خود را تمیز نگه دارید
  • جلوگیری از خیس و مرطوب شدن چسب: در زمانی که قصد شست‌وشوی صورت خود را دارید، از روش‌هایی استفاده کنید که از خیس شدن چسب بینی جلوگیری کند. برای مثال اگر لازم است که به حمام بروید، مدت کوتاهی در محیط مرطوب حضور داشته باشید و از یک پلاستیک ضدآب روی بینی خود بکشیدبآب .
  • استراحت کامل و اجتناب از فعالیت‌های سنگین: بعد از عمل باید حداقل یک هفته استراحت مطلق داشته باشید. اگر پیش از بهبودی، فعالیت‌های سنگین مانند ورزش را شروع کنید، تمام مزایای چسب و داروها را خنثی می‌کنید و وضعیت بینی خود در خطرات ناگواری قرار می‌دهید. بنابراین با پزشک خود در ارتباط باشید تا متوجه شوید بهترین زمان برای شروع فعالیت‌های بدنی سبک و سنگین کی است.
  • استفاده از کمپرس سرد: در روزهای ابتدایی بعد از عمل، کمپرس سرد روی بینی، گونه‌ها و زیر چشم‌ها می‌تواند تا حد قابل توجهی تورم و کبودی را کاهش دهد و به ترمیم کمک کند.
  • بالا نگه داشتن سر: بعد از عمل مقداری خونریزی طبیعی است؛ اما باید جریان زیاد خون را از محدوده بینی خود دور نگه دارید تا این خونریزی به حداقل برسد. برای مثال، باید همواره سر خود را رو به بالا نگه دارید تا علاوه بر خونریزی، تورم و التهاب نیز کاهش پیدا کند.
  • مراجعه منظم به پزشک جراح: زمان مناسب برای برداشتن چسب بینی را فقط پزشک می‌تواند تعیین کند. همچنین لازم است که در هفته‌های ابتدایی بعد از عمل، به‌طور منظم چسب را تعویض کنید. همچنین فقط پزشک می‌تواند وضعیت شما را به‌خوبی درک کند و راهکارهایی را توصیه دهد که روند بهبودی تسریع شود.
  • استفاده از مکمل‌های طبیعی و غذایی: بدن شما بعد از عمل بینی بیش از پیش به مواد مغذی نیاز دارد. شما با مصرف مکمل‌های طبیعی می‌توانید به‌مقدار زیادی به رفع تورم و تسریع روند ترمیم پوست کمک کنید. برای مثال می‌توانید از آرنیکا استفاده کنید؛ قرص‌های آناهیل هم از جمله مکمل‌هایی هستند که با داشتن ترکیباتی که سرعت ترمیم بافت‌های همبند را افزایش می‌دهد؛ باعث می‌شود دوری نقاهت سریع‌‌‌ترسپری گردد. اما حتما باید در این مورد با پزشک خود مشورت کنید. آر
  • رژیم غذایی مقوی و سالم: خوراکی‌هایی که حاوی ویتامین C، D و K هستند را مصرف کنید و از مصرف مقدار کافی پروتئین، کلسیم، فیبر و مواد غذایی آنتی‌اکسیدانی غافل نشوید. در این میان، لازم است ذکر کنیم که اکیداً از مصرف ویتامین E خودداری کنید؛ چرا که موجب به افزایش تورم و کبودی می‌شود. میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی و پروتئین گوشتی را در رژیم غذایی خود قرار دهید
  • مصرف منظم داروهای تجویزشده: پزشک متناسب با وضعیت شما داروهای ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و مسکن تجویز می‌کند. طبق تجویز پزشک آن‌ها را مصرف کنید و بدون مشورت با پزشک هیچ تغییری در روتین دارویی خود ایجاد نکنید. همچنین پزشک را در جریان داروهای متفرقه‌ای که مصرف می‌کنید قرار دهید تا اختلال دارویی ایجاد نشود
  • مصرف مایعات: نوشیدن آب و مایعات کافی، برای هیدراتاسیون بدن ضروری است بهبود را سریع‌تر می‌کند
  • عدم مصرف الکل و دخانیات: الکل و دخانیات می‌توانند عوارض بعد از عمل را تشدید کنند و تمام اقداماتی که برای بهبودی انجام می‌دهید را خنثی می‌کنند

نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل

در شرایط ایده‌آل انتظار می‌رود که تنها لازم باشد یک تا دو هفته از چسب بعد از عمل بینی استفاده کنید. برای اغلب بیماران این مدت زمان، برای یادگیری نحوه اصولی نصب چسب کافی نیست. بنابراین همواره بهتر است که پزشک جراح تایید کند که شما می‌توانید بعد از دو یا سه بار تعویض، دفعه بعد خودتان چسب را نصب کنید. پیش از چسب زدن بینی باید پوست بینی تمیز باشد؛ بنابراین بهتر است تعویض چسب را به زمانی موکول کنید که می‌خواهید حمام بروید. چربی و مواد آرایشی روی پوست باعث می‌شود که چسب عملکرد خوبی نداشته باشد. در ادامه مراحل چسب زدن بینی را توضیح خواهیم داد.

مرحله اول

باید پل بینی با چسب پوشانده شود. پزشک ابتدا چسب را به سه تا پنج نوار 3 سانتی‌متری تقسیم می‌کند و چسباندن را از نوک بینی شروع می‌کند. نوار بعدی باید روی چسب قبلی قرار بگیرد تا فشار کافی به استخوان و غضروف وارد شود. به همین طریق چندین نوار چسب تا بالای بینی نصب می‌شوند. همچنین دو طرف نوار چسب بینی باید تا روی گونه‌ها امتداد پیدا کند و علاوه بر این، به‌خاطر داشته باشید که برای پوشاندن قسمت تیغه بینی یا قسمت پایینی پل بینی به مقدار چسب بیشتری نیاز است

مرحله دوم

برای پوشاندن نوک و تیغه بینی، به چسب و فشار بیشتری نیاز است. در این مرحله چسب باید روی نوک قرار بگیرد و تا کناره‌های بینی امتداد پیدا کند. چسب باید به شکل U روی تیغه بینی نصب شود. پزشک در این مرحله باید دقت کند تا چسب سوراخ‌های بینی را نپوشاند

مرحله سوم

متناسب با وضعیت شما، لازم است که یک تا دو بار این مراحل را تکرار کرد مهم‌ترین نکته در چسب زدن بینی بعد از عمل این است که پوست باید به استخوان و غضروف بینی فشار وارد کند؛ بنابراین لازم است که چسب کاملاً کشیده و صاف روی پوست بینی چسبیده شده باشد. پس از چسباندن اولین نوار، باید اطمینان حاصل کنید که نوار قبلی چیزی حدود نصف نوار قبلی را بپوشاند. بعد از نصب نوارهای کافی، چسب باید صاف و کشیده به‌نظر برسد و فشار قابل توجهی به بینی وارد کند.

در ادامه به برخی نکات اشاره می‌کنیم که باید پیش و پس از چسب زدن بینی رعایت شوند:

  • اگر قصد تعویض چسب بینی را دارید، بهتر است به حمام بروید تا چسب قدیمی در رطوبت بهتر از بینی جدا شود
  • یک لبه چسب قدیمی را بگیرید و به‌آرامی آن را جدا کنید تا هیچ فشار به استخوان‌ و غضروف وارد نشود. اگر ناگهانی و به‌شدت چسب قدیمی را جدا کنید احتمال آسیب‌دیدگی پوست بینی وجود دارد
  • برای کندن چسب قدیمی از محلول‌های مخصوص استفاده کند تا چسبندگی خود را از دست بدهد
  • پس از این‌که چسب جدید را نصب کردید، چندین ساعت از لمس کردن بینی خود خودداری کنید تا جایگاه چسب به‌خوبی تثبیت شود

آیا خودمان می‌توانیم چسب زدن بینی بعد از عمل را انجام دهیم؟

شما بعد از دو یا سه جلسه مراجعه به پزشک، چکاپ وضعیت و تعویض چسب می‌توانید یاد بگیرید که از دفعه بعد خودتان چسب بینی را تعویض کنید. البته این مسئله را باید پزشک تایید کند. باید اقداماتی را انجام دهید که چسب قدیمی به‌راحتی جدا شود تا آسیبی به پوست وارد نشود. همچنین باید قرار دادن چسب جدید را با دقت و احتیاط زیادی انجام دهید و حتماً برای این‌کار روبه‌روی آینه بایستید. اگر پزشک‌تان تایید کند که شما می‌توانید خودتان چسب را تعویض کنید، طبق مراحل پیش بروید و بعد احتیاط و دقت را اصل اول قرار دهید.

اگر چسب بینی را دیر عوض کنیم چه می‌شود؟

از چسب بینی برای رفع عوارض عمل رینوپلاستی بینی از جمله کبودی تورم و التهاب، عفونت و درد استفاده می‌شود. چسب پس از مدتی خاصیت چسبندگی خود را از دست می‌دهد و تحت تاثیر عوامل محیطی شل می‌شود. در این لحظه، باید سریعاً برای تعویض چسب اقدام کرد؛ چرا که بینی بی‌دفاع شده است. خطر عفونت شدید، کاهش جریان خون، افزایش طول زمان مورد نیاز برای بهبودی، تحریک و آسیب‌دیدگی پوست، مختل شدن بینایی، تنگی نفس و … از خطرات تعویض دیرهنگام چسب بینی هستند.

سوالات متداول

آیا می‌توان با چسب بینی حمام یا شنا کرد؟

شست‌وشو در زمان استفاده از چسب بینی ضروری است. شما برای حمام کردن باید مدت زمان کوتاهی در محیط مرطوب حضور داشته باشید و از یک پوشش پلاستیکی روی بینی استفاده کنید تا از خیس شدن چسب جلوگیری شود. از آن‌جا که جلوگیری از خیس و مرطوب شدن چسب بینی هنگام شنا کردن، بسیار دشوار است، توصیه می‌شود که تا زمان بهبودی از شنا کردن و استخر رفتن خودداری کنید.

آیا استفاده از چسب بینی می‌تواند خطراتی داشته باشد؟

خیر. در برخی موارد احتمال واکنش آلرژیک پوست به نوع چسب وجود دارد. بنابراین پزشک خود را در جریان حساسیت‌های پوستی و تنفسی خود قرار دهید تا بهترین چسب را پیشنهاد دهد

آیا می‌توان به‌جای چسب مخصوص بینی از چسب‌های مشابه استفاده کرد؟

خیر. چسبی که پزشک توصیه می‌کند مخصوصاً برای چسباندن بینی بعد از عمل طراحی شده است. چسب‌های کاغذی معمولی چسبندگی و مقاومت کافی ندارند و نمی‌توانند به‌اندازه کافی روی استخوان و غضروف فشار وارد کنند.

آیا در زمانی که از چسب بینی استفاده می‌کنم می‌توانم روتین ورزشی خود را شروع کنم؟

بستگی به نظر پزشک، نوع ورزش و نوع عمل شما دارد. معمولاً لازم است که حداقل سه هفته از عمل بگذرد و سپس به فعالیت‌های سنگین ورزشی بپردازید.

سخن پایانی

مهارت پزشک یک طرف و چسب زدن بینی بعد از عمل در طرفی دیگر، برای رسیدن به فرم ایده‌آل بینی نقش دارند. اگر از چسب بینی استفاده نکنید، آن را به‌طور منظم تعویض نکنید یا به‌درستی آن را نصب نکنید، عوارض عمل تشدید می‌شوند. در این صورت شما نه تنها به‌ بهبودی نخواهید رسید؛ بلکه احتمال مختل شدن بینایی، دائمی شدن تورم و کبودی، عفونت شدید، آسیب‌دیدگی بافت‌های بینی و نیاز به عمل مجدد را افزایش می‌دهید. استفاده کردن از چسب بینی بعد از عمل، می‌تواند کلافه‌کننده باشد؛ اما پس از رسیدن به بهبودی متوجه خواهید شد که چه نقش مهمی در شکل‌گیری و ترمیم بینی جدید شما داشته است! چسب زدن بینی پس از عمل باید توسط پزشک و مطابق با مراحل اصولی آن انجام شود؛ اما پس از چندین بار تعویض چسب، می‌توانید خودتان با احتیاط و دقت فراوان چسب را تعویض کنید و از بینی خود مراقبت کنید. ما در این مقاله تمام نکاتی که لازم بود درباره این راه مراقبت بعد از عمل بدانید جمع‌آوری کرده‌ایم و شما را برای بهره‌مندی از بهترین خدمات پزشکی زیبایی به کلینیک بیوتی سرجن دعوت می‌کنیم.