عمل بینی خوکی چیست؟ تفاوت‌ با سایر روش‌ها + مزایا و عوارض

یکی از انواع تکنیک‌های جراحی زیبایی، عمل بینی خوکی است که برای اصلاح بینی‌های سربالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی افراد، بینی بیش از حد سربالا دارند که می‌تواند مادرزادی باشد یا بر اثر عمل جراحی ناموفق ثابت ایجاد شده باشد. تکنیک‌هایی در دنیای زیبایی وجود دارد برای اصلاح این فرم بینی که علاوه بر ظاهر غیرمتعارف، می‌تواند به مشکلات تنفسی نیز منجر شود. همان‎طور که گفته شد، خوکی شدن بینی می‌تواند ناشی از جراحی غیراصولی و ناموفق باشد. بنابراین برای این جراحی جبرانی باید به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید تا از مشکلاتی همچون نیاز مجدد به جراحی، دائمی شدن کبودی و تورم، اختلالات تنفسی، اختلال در بینایی و از دست رفتن حس بویایی جلوگیری شود. در این مقاله، شما هر چه لازم است درباره عمل دماغ مدل خوکی بدانید را خواهید یافت تا بتوانید از طریق بهترین روش برای اصلاح و ترمیم بینی خود اقدام کنید.

عمل بینی خوکی؛ علل، روش‌های اصلاح و نتایج مورد انتظار

بسیاری از افرادی که قصد اقدام به جراحی زیبایی بینی دارند، برای اصلاح بینی خوکی به جراحان مراجعه می‌کنند. در بینی خوکی، سوراخ‌های بینی بیش از حد گشاده به‌نظر می‌رسند و طول بینی از حالت عادی کوتاه‌تر است. همچنین، بینی تمام افراد ساختار غضروفی و استخوانی دارد و این در حالی است که ساختار بینی خوکی‌ها بیشتر بر پایه غضروف می‌باشد. همان‌طور که گفته شد، برخی از افراد به‌طور مادرزادی و به‌دلیل ساختار ژنتیکی بینی خوکی دارند؛ اما علت شایع‌تر این مشکل، آسیب‌دیدگی و انحراف بینی بر اثر جراحی ناموفق است.­ در این مورد، جراحی اصلاح بینی خوکی، یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین جراحی‌های زیبایی است. با جدا کردن غیراصولی غضروف‌های بینی یا تثبیت اشتباه تیغه بینی، امکان این وجود دارد که تیغه بینی بیش از حد رو به بالا قرار بگیرد و سوراخ‌های بینی بیش از حد نمایان باشند.

در این عمل که بسیار پیچیده است، باید تغییراتی که در عمل قبلی در بافت‌های بینی ایجاد شده‌اند را رفع کرد. در این مورد، می‌توان از پیوند غضروفی استفاده کرد و از این طریق با بازسازی پل بینی، تیغه بینی را به جایگاه طبیعی خود برگرداند. این عمل را می‌توان یکی از زیرمجموعه‌های عمل بینی فانتزی به‌شمار آورد که می‌توان در آن از دو روش گرافت بزرگ‌کننده بخش انتهایی تیغه بینی و گرافت اسپریدر بلندتر استفاده کرد. در ادامه در دو روش را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم:

گرافت بزرگ‌کننده بخش انتهایی تیغه بینی:

این روش منحصراً برای اصلاح بینی سربالا طراحی شده است. با استفاده از این تکنیک امکان این وجود دارد که با استفاده از گرافت‌های غضروفی لتوان ساختار بینی را تقویت کرد و تیغه بینی را به سمت پایین متمایل کرد. در این روش ابتدا نوع گرافت، از غضروف تیغه بینی یا غضروف دنده انتخاب می‌شود و سپس جراح با ایجاد کردن برش‌هایی در ناحیه کلوملا (بین سوراخ‌های بینی) به ساختار بینی دسترسی پیدا می‌کند. پس از این، گرافت بزرگ‌کننده به تیغه بینی بخیه زده می‌شود تا یک ساختار نگه‌دارنده تشکیل شود

گرافت اسپریدر بلندتر:

در این تکنیک، برای اصلاح بینی سربالا یا خوکی از گرافت اسپریدر استفاده می‌شود که به بهبود ساختار بینی کمک می‌کند. گرافت اسپریدر نیز در حقیقت قطعه‌ای از غضروف است که از دنده یا تیغه بینی یا غضروف گوش برداشته شده است و سپس در جراحی بین دو طرف تیغه بینی قرار می‌گیرد و در ساختار بینی توازن ایجاد می‌کند. گرافت اسپریدر طول بیشتری دارد و با استفاده از آن می‌تواند ارتفاع نوک بینی را تا حد دلخواه افزایش داد. همچنین این تکنیک باعث می‌شود که چرخش نوک بینی با دقت بیشتری انجام شود. همچنین این گرافت نقش بسیار پررنگی در استحکام و پایداری ساختار بینی دارد و ممکن است در بسیاری از موارد گزینه بهتری برای عمل بینی خوکی باشد.

چگونه می‌توان بینی مدل خوکی را با جراحی اصلاح کرد؟

بسیاری از افراد به‌دلیل سربالا بودن نوک بینی و کوتاه بودن پل بینی به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند. جراحی بینی خوکی معمولاً باید با بیهوشی شود. دو روش باز و بسته، روش‌های اصلی در این جراحی هستند. پزشک ابتدا وضعیت بینی را بررسی می‌کند و برای آمادگی‌های پیش از جراحی، اقدامات حین جراحی و نکات مراقبتی بعد از جراحی، برنامه‌ریزی دقیقی انجام می‌دهد تا فرد بیشتر در جریان تاثیرات جراحی قرار بگیرد و انتظارات واقع‌گرایانه از عمل داشته باشد. پیش از عمل، جراح از شما می‌پرسد که خوکی بودن بینی شما دلیل ژنتیکی و مادرزادی دارد یا به‌دلیل جراحی ناموفق در گذشته ایجاد شده است. پاسخ این سوال می‌تواند در انتخاب تکنیک جراحی تاثیر به‌سزایی داشته باشد. بنابراین حتماً با پزشک معتمد خود در این باره صحبت کنید.

در ادامه دو روش باز و بسته جراحی بینی خوکی را تشریح می‌کنیم:

جراحی باز:

در این روش جراح با ایجاد کردن برش کوچکی در بافتی که بینی را به پایه بینی متصل می‌کند، می‌تواند به ساختار بینی دسترسی پیدا کند. در این روش پزشک می‌تواند دسترسی زیادی به ساختار بینی داشته باشد و امکان ایجاد تغییرات بزرگ با ریسک کمتری وجود دارد.

جراحی بسته:

جراحی بسته یا اندونازال، تمام برش‌ها در داخل بینی ایجاد می‌شوند و نسبت به روش باز محدودیت‌های بیشتری دارد. افرادی که قصد دارند تغییرات زیادی در ساختار بینی خود ایجاد کنند، بهتر است از این روش استفاده نکنند. اما افرادی که ترجیح می‌دهند پس از جراحی، جای زخم روی بینی باقی نماند، اغلب این روش را به روش باز ترجیح می‌دهند.

نقش جراح در جلوگیری از خوکی و سربالا شدن بینی پس از عمل

همان‌طور که گفتیم، در بسیاری از موارد رخ داده است که جراحی رینوپلاستی نتیجه دلخواه را نداشته باشد و بینی فرد بیش از حد سربالا و خوکی شود. این در حالی است که جراح می‌تواند از بروز چنین مشکلی جلوگیری کند. پیش از هر جراحی در ناحیه بینی، جراح باید با دقت ساختار بینی فرد را بررسی کند و وضعیت غضروف، پوست و استخوان بینی را ارزیابی کند. با بررسی این موارد جراح می‌تواند تغییرات لازمی که در جراحی اعمال خواهند شد را پیش‌بینی کند و برای آن‌ها خود و بیمار را آماده کند. در این میان، بسیار مهم است که جراح تکنیک مناسب را نیز انتخاب کرده باشد. با استفاده از تکنیک مناسب، مانند پیوند غضروف، پزشک می‌تواند با تقویت کردن غضروف‌های نوک بینی، از افتادگی نوک بینی یا سربالا شدن آن جلوگیری کند.

همچنین لازم است که به یکی از چالش‌های اصلی در جراحی بینی اشاره کنیم. این چالش حفظ کردن غضروف‌های نوک بینی است. اگر مقدار بیش از حدی از غضروف از ساختار بینی جدا شود، فرورفتگی یا افتادگی نوک بینی در پی خواهد بود. بنابراین، جراح باید دقت کند که از کاهش بیش از حد غضروف از ساختار بینی خودداری کند. علاوه بر این‌ها، جراح باید دستورالعملی دقیق و جامع برای مراقبت‌های پس از عمل تهیه کند تا بیمار بتواند پس از عمل به‌درستی از ساختار بینی خود حمایت کند و خطر تشدید عوارض را به حداقل برساند. همچنین در بسیاری از موارد، در ساختار بینی غضروف کافی وجود ندارد و جراح با استفاده از گرافت‌های ساختار بینی را تقویت می‌کند و ظاهر آن را به شکل زیباتری تغییر می‌دهد.

در این بند توضیح دادیم که جراح نقشی بسیار کلیدی در ایجاد بینی خوکی و اصلاح آن دارند و این اثباتی دیگر در پیچیده بودن این جراحی است. بنابراین بسیار مهم است که شما برای انواع جراحی بینی به باتجربه‌ترین و بهترین جراحان مراجعه کنید و پیش از شروع عمل، حتماً از جراح خود درباره روند و مراحل دقیق جراحی بپرسید. همچنین بعد از عمل نیز باید نکات مراقبتی را با حساسیت زیادی رعایت کنید؛ چرا که بعد از عمل جبرانی بینی خوکی نیز احتمال این وجود دارد که بینی از ساختار طبیعی خود خارج شود و حتی بیشتر سربالا شود!

عوارض و خطرات مرتبط با عمل بینی خوکی

عمل بینی خوکی نیز همانند انواع عمل‌های زیبایی عوارضی دارد که باید با اقدامات مناسب متوقف شوند. این جراحی با هدف بهبود ساختار بینی و گاهاً با هدف بهبود عملکرد تنفسی انجام می‌شود؛ اما با عدم دقت و مهارت جراح، می‌تواند به مشکلاتی جدی منجر شود که جراحی مجدد را ضروری می‌سازند. عوارض این عمل را می‌توان به عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت طبقه‌بندی کرد و با رعایت اقدامات مراقبتی می‌توان از هر دو دسته عوارض جلوگیری کرد. در ادامه این عوارض را توضیح می‌دهیم و شما را با خطرات آن‌ها آشنا می‌کنیم:

    • نیاز به جراحی مجدد: در صورتی که جراحی ناموفق باشد و بینی ظاهر نامتوازن و غیرمتعارفی داشته باشد و فرد در معرض خطر تشدید شدن و دائمی شدن عوارض قرار داشته باشد، در بسیاری از موارد به جراحی مجدد و هزینه مجدد نیاز است
    • تورم و کبودی (کوتاه‌مدت): تورم و کبودی اطراف چشم و بینی، معمولاً تا چند هفته بعد از جراحی ادامه دارند و با نکات مراقبتی و بهبود گردش خون قابل رفع هستند. اما در صورت عدم رعایت این نکات، احتمال دائمی شدن آن‌ها و مختل شدن بینایی وجود دارد
    • عدم تقارن بینی (بلندمدت): یکی از شایع‌ترین عوارض این عمل، عدم تقارن در شکل بینی است که نتیجه عدم مهارت جراح یا عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل می‌باشد
    • خونریزی و عفونت (کوتاه‌مدت): خونریزی خفیف بعد از عمل ممکن است بیماران را نگران کند؛ اما طبیعی است و با گذشت زمان کاملاً رفع می‌شود. با خونریزی مداوم، خطر عفونت نیز افزایش می‌یابد و می‌تواند سلامت فرد را به‌طور جدی تهدید کند.
    • ضعیف شدن حس بویایی (بلندمدت): ممکن است در حین جراحی، به گیرنده‌های حس بویایی آسیب وارد شود که به از دست دادن دائمی حس بویایی منجر می‌شود. اما در برخی موارد التهاب و تورم می‌توانند مجاری بینی را مسدود کنند و حس بویایی را مختل کنند که با رفع آن‌ها اختلال بویایی نیز رفع می‌شود.
    • مشکلات تنفسی (کوتاه‌مدت یا مزمن): تورم بافت‌های بینی می‌تواند به تنگی نفس خفیف منجر شود. اما در برخی موارد نیز به ساختار بینی آسیب وارد می‌شود و با تغییر در تنگی حفره‌های بینی، احتمال مشکلات تنفسی مزمن وجود دارد که می‌توانند دائمی باشند.
    • ماندگاری جای زخم (بلندمدت): در صورتی که عمل جراحی به‌صورت باز انجام شود، احتمال این‌که جای زخم برش‌های جراحی روی بینی ماندگار شوند، وجود دارد.

مراقبت‌ها و باید و نبایدهای بعد عمل دماغ خوکی

مهارت و دقت جراح در جراحی‌های حساس و پیچیده بینی، مانند عمل دماغ خوکی، نقشی کلیدی در نتیجه عمل دارد. به همان اندازه، رعایت یا عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل نیز اهمیت دارد و می‌تواند در نتیجه عمل تاثیرگذار باشد. شما بعد از هر عمل پزشکی یا زیبایی، نیاز است به بایدها و نبایدهایی اهمیت دهید که برای حفظ سلامت شما و نتیجه‌بخشی جراحی طراحی شده‌اند. در ادامه این نکات را مرور می‌کنیم:

    • استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین بدنی: پس از جراحی بینی خوکی، باید حداقل یک هفته استراحت مطلق داشته باشید و از فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. بدن شما در این دوران نیاز دارد که انرژی لازم را برای ترمیم بافت‌های بینی ذخیره کند.
    • بالا نگه داشتن سر: حتی هنگام خوابیدن باید سر خود را رو به بالا نگه دارید و بسیار مهم است که از پایین آوردن سر خود جلوگیری کنید. با این کار، از وارد شدن فشار بیش از حد به بینی جلوگیری می‌کنید.
    • تعویض منظم پانسمان و چسب بینی: چسب و پانسمان بینی نقش بسیار مهمی در تثبیت ساختار بینی و محافظت از آن دارد. پس از مدتی، چسب شل می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد؛ بدین دلیل باید هر چند وقت یک‌بار برای تعویض آن به جراح خود مراجعه کنید. همچنین باید از خیس شدن چسب بینی جلوگیری کنید و در محیط‌های مرطوب قرار نداشته باشید.
    • تغذیه مقوی و مناسب: علاوه بر این‌که، باید بعد از عمل، رژیم غذایی خود را سرشار از مواد مغذی کنید، توصیه می‌شود که حتماً غذاهای نرم مانند سوپ و پوره بخورید که فشار زیادی به بینی وارد نشود. همچنین با نوشیدن آب کافی می‌توانید به بهبود سریع‌تر و جبران آب از دست رفته کمک کنید.
    • مصرف داروهای تجویزی: در صورت تشدید درد و تجربه کردن التهاب زیاد، پزشک برای شما داروهای مسکن و ضدالتهابی غیراستروئیدی تجویز می‌کند که مصرف منظم آن‌ها برای پشت سر گذاشتن دوره نقاهت ضروری است.
    • استفاده از باند و اسپلینت: در برخی موارد، پزشک لازم می‌بیند که از باند و اسپلینت استفاده کند تا احتمال تغییر فرم بینی و سربالا شدن آن بر اثر فشار و ضربه به حداقل برسد.
    • بررسی مداوم زخم‌ها: زخم‌ها و برش‌های جراحی باید مرتباً تحت بررسی قرار گیرند تا در صورت مشاهده عفونت، قرمزی، تورم و ترشحات غیرعادی در زمان مناسب به پزشک خود مراجعه کنید.
    • متوقف کردن مصرف الکل و دخانیات: نیکوتین و الکل می‌توانند دوران نقاهت را طولانی‌تر کنند و به تشدید عوارضی مانند تورم و التهاب منجر شوند.
    • عدم استفاده از عینک: فشاری که عینک به بینی وارد می‌کند، می‌تواند در مرور زمان به تغییر شکل ساختار بینی منجر شود.
    • کمپرس سرد: برای کاهش تورم و کبودی می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید
    • پرهیز از فین کردن: فین کردن نیز رگ‌های خونی را تحت فشار قرار می‌دهد و احتمال تشدید خونریزی و التهاب را بیشتر می‌کند.
    • شست‌وشوی منظم بینی: با شست‌وشوی بینی با سرم نمک می‌توانید بینی خود را تمیز نگه دارید تا از تشکیل شدن محیطی چسبنده در بینی و اختلالات تنفسی و بویایی جلوگیری کند
    • دور ماندن از تابش مستقیم: می‌توانید با استفاده از کرم ضد آفتاب و دور ماندن از تابش مستقیم خورشید، از پوست بینی خود محافظت کنید.

تفاوت‌های جراحی بینی خوکی با سایر روش‌های رینوپلاستی

تفاوت‌های رینوپلاستی بینی خوکی با سایر جراحی‌های بینی را می‌توان با هدف این عمل‌ها توضیح داد. برای مثال، در عمل بینی خوکی، تمرکز جراح بر ایجاد تغییراتی در نوک بینی و افزایش ارتفاع آن معطوف است. این در حالی است که در روش‌های دیگر مانند سپتوپلاستی هدف از جراحی اصلاح انحراف تیغه بینی و بهبود تنفس است و هدف اصلی تغییرات ظاهری نیست. سایر تفاوت‌ها را در ادامه بخوانید:

    • تکنیک جراحی: بین تکنیک‌های جراحی عمل جراحی بینی خوکی و سایر عمل‌های بینی تفاوت‌هایی وجود دارد. جراحی دماغ خوکی به‌شکل باز و بسته انجام می‌شود و در سایر روش‌های معمولاً از تکنیک‌های ساده‌تری انجام می‌شود که به برش‌های کمتری نیاز دارند.
    • زمان بهبودی: عمل بینی خوکی نسبت به سایر عمل‌های بینی، زمان بهبودی طولانی‌تری دارد و ممکن است به بیمار تورم و کبودی بیشتری را تحمیل کند. در حالی که سایر روش‌های معمولاً زمان بهبودی کوتاه‌تری دارند.
    • عوارض عمل: عمل جراحی بینی خوکی ممکن است عوارض عدم تقارن، تغییر در حس بویایی و مشکلات تنفسی را در بلندمدت در پی داشته باشد. در حالی که سایر روش‌ها عوارض کمتری دارند و ممکن است شامل اختلالات تنفسی.

موقتی و تورم و التهاب جزئی باشد.آیا بینی خوکی می‌تواند بدون جراحی اصلاح شود؟

روش‌های گوناگونی به‌جز جراحی برای اصلاح بینی سربالا یا خوکی وجود دارند که می‌توانند موجب شوند تیغه بینی به سمت پایین متمایل شود و ارتفاع تیغه بینی نیز افزایش یابد. به‌طور کلی، افرادی که بینی استخوانی دارند، بیشتر از افرادی که بینی گوشتی دارند، از نتیجه عمل بینی خوکی راضی هستند. به همین دلیل، شاید همیشه بهترین راه اصلاح، جراحی نباشد! در ادامه می‌نویسیم که از چه روش‌های دیگری می‌توانید استفاده کنید.

تزریق فیلر

با تزریق فیلرهای پوستی که معمولاٌ از اسید هیالورونیک ساخته شده‌اند می‌تواند برای اصلاح حجم و شکل بینی مفید باشد. این فیلرها را می‌توان برای اصلاح فرم بینی به انواع نواحی بینی تزریق کرد. مزایای این روش نسبت به روش جراحی، بدون درد و خونریزی بودن آن است. همچنین پس از استفاده از این روش، به دوران نقاهت طولانی نیز نیاز نیست.

لیفت یا نخ

در این روش نخ‌های مخصوصی زیر پوست بینی قرار می‌گیرند، تا نوک بینی را به سمت بالا بکشاند. در این تکنیک نیز نیازی به برش نیست و معمولاً بدون درد و کمتر از 45 دقیقه انجام می‌شود.

چسب لیفت بینی

چسب‌های مخصوصی در بازار وجود دارند که برای تغییر فرم بینی طراحی شده‌اند و برای این امر مناسب هستند. این چسب‌ها با ایجاد کشش ملایم روی پوست، می‌توانند شکل بینی را پس از استفاده مداوم تغییر دهند. این روش غیرتهاجمی و ساده است؛ اما تاثیرات اندکی دارد.

استفاده از چربی

روشی دیگر برای اصلاح جزئی فرم بینی خوکی وجود دارد که در آن از چربی‌های دیگر نواحی بدن استفاده می‌شود. چربی‌ها به نواحی مورد نظر بینی تزریق می‌شوند. می‌شود گفت که این روش نسبت به تزریق فیلرها ماندگاری بیشتری دارد.

هزینه‌ها و مدت زمان بهبودی در جراحی بینی خوکی

مدت زمان بهبودی جراحی بینی خوکی نسبت به سایر عمل‌های بینی بیشتر است و این به‌دلیل پیچیدگی این عمل است. معمولاً افرادی که این جراحی را انجام می‌دهند، پس از 1 تا 3 ماه بعد از جراحی، می‌توانند فعالیت‌های سنگین بدنی را نیز آغاز کنند. این در حالی است که شاید با رعایت نکات ایمنی و مراقبتی بعد از سایر عمل‌های بینی، بتوان پس از 1 ماه، به فعالیت‌های روزمره برگشت. اما، هزینه این عمل را نمی‌توان به‌طور مطلق اعلام کرد؛ چرا که هزینه عمل در همه یکسان نیست و به عوامل متعددی بستگی دارد. برای مثال، تجربه و شهرت جراح، نوع بینی شما و مشکلات آن، محل کلینیک یا بیمارستان و … همگی در هزینه عمل تاثیر می‌گذارند و می‌توانند موجب افزایش یا کاهش قیمت جراحی شود. همچنین، مدت زمان عمل نیز با توجه به میزان کار و تعداد برش‌ها،  30 دقیقه تا 2 ساعت طول می‌کشد.

تماس با دکتر متخصص
برای مشاوره ی عمل بینی
باپزشکان ما درتماس باشید

سخن پایانی

عمل بینی خوکی که از نوع رینوپلاستی است یکی از رایج‌ترین جراحی‌های زیبایی است و جزو عمل‌های پیچیده و حساس نیز به‌شمار می‌رود. افراد زیادی هستند که به‌صورت مادرزادی یا بر اثر جراحی ناموفق یا ضربه بینی خوکی یا سربالا دارند. در این نوع بینی، سوراخ‌های بینی بیش از حد نمایان هستند و علاوه بر ظاهر غیرمتعارف می‌تواند به‌دلیل کوتاه بودن بینی به اختلالات تنفسی منجر شود. به این دلیل است که این جراحی از رایج‌ترین جراحی‌های زیبایی است! این عمل به‌ دو شکل باز و بسته انجام می‌شود و می‌تواند به عوارضی منجر شود که در صورت عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل، می‌توانند به خطرات جدی منجر شوند. ما در این مقاله، هر چیز که لازم است درباره این عمل و روش‌های جایگزین بدانید توضیح داده‌ایم تا شما بتوانید بهترین نتیجه را از جراحی و سایر روش‌ها بگیرید.

در کلینیک بیوتی سرجن است که شما می‌توانید با اطمینان برای اصلاح بینی خوکی اقدام کنید. جراحان و متخصصان در این کلینیک، پیش از عمل و پس از عمل با نکات جامع راهنمایی در کنار شما هستند تا بهترین نتیجه را از عمل داشته باشید.